PLENKOVIĆ: ZBOG TEKSTOVA POPUT ONOG U NACIONALU JE POTREBNO IĆI U IZMJENU KAZNENOG ZAKONA

Tekst: Panopticum

Foto: Nacional

Predsjednik vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je na press konferenciji u utorak, 10. listopada 2023. naslovnicu i tekst objavljen u tjedniku i na internetskom portalu Nacional koji donosi tzv. ekskluzivne transkripte povezane s aferom “Vjetroelektrane”. Komentar premijera Andreja Plenkovića donosimo u nastavku teksta, i to kako slijedi:

“Članak je primjer onoga o čemu sam govorio nekoliko puta u proteklih mjeseci, a odnosi se na zlorabljene transkripte iz različitih kaznenih postupaka. Ovdje se imputira meni i supruzi na jedan krajnje neprofesionalan način. Moja supruga i ja ne možemo biti diskretniji u javnosti svih ovih godina.

Ovdje imamo članak i opremu koja je nastala tako da je netko od aktera tko ima uvid u spis koji cirkulira među policijom, državnim odvjetnicima, sucima, odvjetnicima, okrivljenicima, vještacima… namjerno doturio medijima taj konkretni dio, mali i potpuno izvan konteksta izvađeni tračeraj, i onda to postane naslovnica jednog tjednika s ciljem pričinjena političke štete.

Nitko nije kontaktirao te osobe, niti mene ni moju suprugu, neprofesionalizam najgori, a koristi nikakve, samo šteta nekakva, samo meni. Laž do laži. Ja ne želim društvo u kojem se ovakve stvari stalno događaju, laži, manipulacije koje kreiraju nekome političku štetu i zato je potrebno ići u izmjene Kaznenog zakona.

Mene ne boli ovo, super mi supruga izgleda na naslovnici, ja sam bio mršaviji, ali ovo što piše je toliko zlonamjerno, tekst insinuira nešto na temelju indicija pa piše da je možda korišten politički utjecaj, da postoje indicije, ne može biti zlonamjernije.

Riječ je o tjedniku koji mene rasteže sedam godina po naslovnicama, imaju neku malu tiražu, baš me briga za njih, ali su bitni kao primjer o curenju podataka. Ovo je klasični primjer manipulacije dokumentima iz spisa i njihovo javno zlorabljenje”.

Podsjetimo, na naslovnici Nacionala kojeg uređuje Berislav Jelinić je Plenkovićeva supruga Ana Maslać, a Nacional se pita hoće li USKOK provjeriti je li se premijerova supruga neprimjereno uplela u zapošljavanje svoje prijateljice.

Naime, Nacional donosi transkript razgovora od 5. prosinca 2019. godine između Ilijane Krešić Rajić, nekadašnje Banožićeve savjetnice i Ivane Pintar, Banožićeve pomoćnice u Ministarstvu državne imovine, gdje je bio ministar prije nego što je postao ministar obrane. Pintar je bila osoba čije su razgovore tajno prisluškivali u sklopu istrage oko Josipe Rimac, danas Čulina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon