PAPA FRANJO PREDVODIO USKRŠNJU MISU BDIJENJA

Tekst: Panopticum

Foto: Vatican News

U subotu navečer, 8. travnja 2023. papa Franjo predvodio je misu bdjenja u Bazilici svetog Petra u kojoj je osudio rat i druge nepravde. U svojoj propovijedi, pročitanoj pred oko 8.000 ljudi u najvećoj crkvi kršćanskog svijeta, Franjo je govorio o gorčini, užasu i razočaranju koje mnogi danas osjećaju. Uskrs je najvažniji dan u kršćanskom liturgijskom kalendaru jer obilježava dan kada je prema Bibliji Isus uskrsnuo od mrtvih.

Papa Franjo je tijekom mise uskrsnog bdjenja krstio osam odraslih obraćenika na katoličanstvo. Nakon početka bogoslužja u stražnjem dijelu crkve tradicionalnim paljenjem velike vazmene svijeće, u invalidskim je kolicima odvezen da predvodi misu.

Papa Franjo će zaključiti slavlje Velikog tjedna u nedjelju predvodeći uskrsnu misu na Trgu svetog Petra, a zatim dati svoj blagoslov i poruku “Urbi et Orbi” sa središnjeg balkona Bazilike Svetog Petra.

Podsjetimo, 86-godišnji Franjo zbog niskih temperatura u Rimu nije predvodio procesiju Križnog puta na Veliki petak. Vatikanski liječnici sugerirali su mu poštedu nakon što je prošli tjedan bio hospitaliziran zbog bronhitisa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon