ODVJETNIČKO DRUŠTVO STANIĆ I PARTNERI: MILJENKO ĆUPIĆ NIKAD NIJE BIO NA TJERALICI MUP-A

Tekst: Ana Mendrila Dobrović, odvjetnica

Foto: Grad Novi Vinodolski

Poštovani,

obraćam Vam se ovim putem u ime naše stranke Miljenka Čupića, Zagreb, Barčev trg 15, sukladno članku 40. Zakona o medijima, sa zahtjevom za objavom ispravka i Zahtjevom za isprikom nakladnika.

Naime, dana 25. srpnja 2022. g. na Vašem portalu objavljen je članak: „EU PROJEKT OTPADNIH VODA U CRIKVENICI I N. VINODOLSKOM TEŽAK POLA MILIJARDE KN NADZIRE OSUMNJIČENIK IZ ZG HOLDINGA“ u kojem članku je objavljen niz netočnih informacija koje se odnose na g. Miljenka Čupića i njegovu navodnu povezanost s nepravilnostima i kaznenim postupcima.

Ističemo da Miljenko Čupić:

  • nikad nije bio kazneno prijavljivan ni po kojoj osnovi
  • nikada nije bio osumnjičenik u bilo kojem kaznenom postupku
  • nikada nije bio optužen ni po kojoj osnovi
  • nikad nije bio osuđen za bilo kakvo kazneno djelo
  • nikad nije bio na tjeralici MUP-a i hrvatskog pravosuđa
  • te nije bio na ikakav način uključen u aferu koju članak spominje

Netočan je također navod da je Miljenko Čupić smijenjen po hitnom postupku. Naime g. Čupić je iz kadrovskih razloga, a ne povezanosti s ikakvom aferom, temeljem „Odluke o otkazu ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora pravnog prednika tuženika Zagrebačkog holdinga d.o.o. broj O-8/2012 od 30. siječnja 2012.“ premješten iz podružnice Vodoopskrba i odvodnja u podružnicu Čistoća.

Navedenu Odluku je uspješno pobio pred nadležnim sudom te je pravomoćnom presudom Općinskog radnog suda u Zagrebu, Poslovni broj Pr-1212/12-68 od 05 .01. 2018. (koja je potvrđena Presudom Županijskog suda u Zagrebu) vraćen na radno mjesto direktora Sektora vodoopskrbe te su mu isplaćene razlike u plaći sa zateznim kamatama. Dakle vodio je radni spor.

Obzirom na navedeno, pozivamo glavnog urednika da ovaj ispravak objavi sukladno Zakonu o medijima te pozivamo nakladnika na ispriku za objavljene netočne, neargumentirane i neistinite podatke.

Također molimo uklanjanje originalnog članka s portala.

Demanti vezano za ostale neistinite podatke iznesene u članku, a vezano za projekt Aglomeracije Novi Vinodolski-Crikvenica-Selce, dati će VIO ŽRNOVNICA CRIKVENICA VINODOL d. o. o.

U slučaju neobjavljivanja navedenog demantia i ne davanja isprike, te ne uklanjanja originalnog članka s portala, ili ponavljanja iznošenja netočnih, neargumentiranih ili neistinitih informacija, bit ćemo primorani potražiti zaštitu sudskim putem.

U Rijeci, 8. 8. 2022.

Miljenko Čupić, p.p.  Ana Mendrila Dobrović, odvjetnica

ODVJETNIČKO DRUŠTVO STANIĆ I PARTNERI d.o.o. – Riva 4, 51000 Rijeka

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon