ODLAZI LI, IPAK, PLENKOVIĆEVA CHARLOTTE RAMPLING?

Tekst: R. F.

Foto: RTL

Obzirom na rezultate obrazovne reforme, čini se da ministrica znanosti i obrazovanja koja neodoljivo podsjeća na glavni ženski lik iz kultnog filma Noćni portir, a svoje izlaske pred kamere i fotoaparate medija dodatno svaki puta začini uvježbanim nategnutim osmjehom nakon date izjave, moglo bi se zaključiti da više naginje glumatanju a manje funkciji na koju je imenovana. Naime, Blaženka Divjak iako se više puta javno izjasnila kao nestranačka ministrica u Vladi HDZ-a i HNS-a, dakle kao znanstvenica a ne kao političarka, u srijedu 11. prosinca 2019. u Ivancu je SDP-ov saborski zahtjev za njezinim opozivom nazvala politikantskim.

Najavu mogućih promjena na čelu MZO dao je naslutiti i član Vlade Oleg Butković koji je istog dana komentirao poteze HNS-a i poziciju ministrice obrazovanja Blaženke Divjak na način da nije normalno da koalicijski partner u vrijeme predizborne kampanje za predsjedničke izbore napada aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je kandidat tog istog koalicijskog partnera s kojim sjedi u Vladi. Butković se tom izjavom referirao na raniju izjavu ministrice Divjak, kako se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zabunila kada je zbog loših rezultata PISA istraživanja u školama ustvrdila da je kurikularna reforma loša. Da podsjetimo, ministrica Divjak je sličnim uvredljivim izjavama poput ove spram KGK, počastila i gradonačelnika Grada Zagreba, nazvavši ga potkapacitiranom osobom po pitanju obrazovanja.

O mogućim nepravilnostima u MZO i ministrice Blaženke Divjak, pisao je otprije i naš portal pod naslovom PROTUZAKONITOSTI U MZO I MK RH? Bilo ako bilo, stiče se dojam da će HNS ostati upamćen kao sudionik neuspješnih projekata u posljednje dvije Vlade, onoj Milanovićevoj i ovoj Plenkovićevoj, a koji se zasnivaju na spornoj nabavi i ugradnji razdjelnika, te enormonoj količini javne nabave nekvalitetnih tableta za škole.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon