OČIJUKANJE GREGORET I PLENKOVIĆA UKRALO KOVAČU ČETVRTINU TV DEBATE

Tekst: Panopticum

Foto: RTL

Jedino sučeljavanje kandidata uoči untarstranačkih izbora za mjesto predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića i Mire Kovača održano je u subotu, 14. ožujka 2020. na RTL-u u sklopu središnje televizijske informativne emisije. Kako je i najavljeno, kandidati za predsjednika vladajuće stranke odgovarali su na pitanja novinarke Damire Gregoret. Rukovanje sudionika na početku TV duela je preskočeno zbog epidemije koronavirusa.

Prema mnogim analitičarima koji prate politička previranja u HDZ-u, aktualni predsjednik stranke i Vlade, Andrej Plenković nastupio je u sučeljavanju s protukandidatom Kovačem više nego europski umiveno i premonotono, gradeći svoj nastup na diplomatskim floskulama “očenašeka” i političkim frazama naučenim iz Bruxelleskih pjesmarica. U svom nastupu, primjetilo se, toliko je očaran sobom i svojim “postignućima u EU i u Hrvatskoj” da se naprosto nije dao ugasiti, a što je iz nekog samo njoj poznatog razloga moderatorica tv-sučeljavanja kontinuirano dozvoljavala, te na taj način drugom kandidatu preotela dobar dio udarnog tv termina.

Protukandidat Plenkoviću za čelno mjesto HDZ-a, nastupio je uvodno vrlo smireno i hladnim verbalnim rafalima počeo skidati pozlatu trenutnom predsjedniku vodeće političke stranke u Hrvatskoj iz čega je postalo jasno na kojim argumentima i faktima će graditi svoj televizijski nastup. Navodi kako je Plenković izgubio sve izbore, zatim spominje mutnu ratifikaciju Istanbulske konvencije te optužbe za pad rejtinga HDZ-a, bile su jedne od osnovnih vodilja Mire Kovača u odgledanom tv duelu RTL-a.

Vrhunac tv sučeljavanja dogodio se u trenucima kada se otvorila nezaobilazna tema korupcije u kojoj su se oba kandidata počela međusobno optuživati. Bilo kako bilo, moglo bi se zaključiti kako je članstvo HDZ-a nakon televizijskog duela dobilo relativno jasnu sliku o oba kandidata s kojima na dan nedjeljnih izbora ništa nije nemoguće.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon