GUBI LI, IPAK, PLENKOVIĆ MJESTO PREDSJEDNIKA STRANKE A ONDA I VLADE?

Tekst: Panopticum

Foto: MVEP

Prema posljednjim, neslužbenim informacijama koje dolaze s terena zadnjeg vikenda pred unutarstranačke izbore u HDZ-u, a koji će se održati  u nedjelju, 15. ožujka 2020. godine, čini se da Plenković ipak ne može mirno spavati pred zakazano nedjeljno stranačko natjecanje u cijeloj Hrvatskoj. Naime, prema velikom broju članova stranke koji će dobiti priliku glasovanja na unutarstranačkim izborima u HDZ-u po sistemu „jedan član jedan glas“, ipak u dobrom dijelu članstva te stranke prevladava mišljenje da salonsko-elitistička politika Andreja Plenkovića, kao i uski krug osoba kojom se okružio te čijim polugama vuče konce hrvatske politike, ne predstavlja glas naroda kao ogledalo narodno-populističke politike HDZ-a čiji je utemeljitelj dr. Franjo Tuđman.

Dakle, hipotetski gledano, odlukom većine članova HDZ-a koji će se uskoro naći u prilici odlučivati o novom rukovodstvu stranke, Hrvatska bi mogla postati zanimljiv primjer unutar zemalja članica Europske unije, kao trenutna predsjedateljica čiji premijer, a ukoliko unutarstranačkim izborima izgubi čelno mjesto stranke, je još uvijek bude predstavljao i zastupao na najvišim tijelima EU. Bilo kako bilo, stiče se dojam da trenutno najavljeni unutarstranački izbori u HDZ-u tresu Andreja Plenkovića jače nego afrera Agrokor.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon