NOVI ROMAN LADE ŽIGO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: F. R.

Hrvatska književnica Lada Žigo, dobitnica nagrade Europske unije za književnost, a koja se dodjeljuje najboljim autorima i književnim nadama EU, objavila je u lipnju 2016. godine novi roman pod naslovom «Živote, samo teci…» u izdanju Sysprinta. Novi roman Lade Žigo njezina je šesta knjiga po redu, napisana na 196 stranica u kojoj autorica progovara o depresiji kao društvenom fenomenu današnjice. Roman se nalazi u prodaji po jedinstvenoj cijeni od 89 kuna.

Književnica Lada Žigo rođena je u Zagrebu, u kojem je na Filozofskom fakultetu diplomirala komparativnu književnost i filozofiju, a od 1992. godine u nekoliko novinskih redakcija prati zbivanja iz kulture s posebnim naglaskom na književnost. Najviše je pisala književne kritike i eseje za listove i časopise: Vijenac, Most, Republika, Književna republika, Kolo, Europski glasnik i druge. Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon