NOVI ROMAN EDE POPOVIĆA

Književnik Edo Popović je napisao novi roman – krimić zanimljivog naslova “Poglavnikov pudl”. Čini se da su jubitelji žanra dobili knjigu po domaćoj recepturi u kojoj se na 132 stranice raspliće i daje odgovor na pitanje tko je ubio mladića koji je okrenuo leđa jednoj radikalnoj ideji. U kratkoj bilješci na koricama knjige piše sljedeće: “U parku, ispred psihijatrijske bolnice pronađeno je tijelo mlađeg muškarca, predsjednika mladeži ekstremističke desne stranke. Unutra, između zidova ustanove, nalazi se prijatelj ubijenog, čovjek koji za sebe vjeruje da je ni manje ni više nego – pudl poglavnika Ante Pavelića. U uvjetima u kojima se stvarnost ne čini bitno drugačijom od one bolničke, inspektor Rakitić pokušava pronaći ubojicu i dokučiti motive ubojstva.”

E.Popovic

Tekst: Panopticum

Foto: www.mondo.hr

Književnik Edo Popović je napisao novi roman – krimić zanimljivog naslova “Poglavnikov pudl”. Čini se da su jubitelji žanra dobili knjigu po domaćoj recepturi u kojoj se na 132 stranice raspliće i daje odgovor na pitanje tko je ubio mladića koji je okrenuo leđa jednoj radikalnoj ideji.

U kratkoj bilješci na koricama knjige piše sljedeće: “U parku, ispred psihijatrijske bolnice pronađeno je tijelo mlađeg muškarca, predsjednika mladeži ekstremističke desne stranke. Unutra, između zidova ustanove, nalazi se prijatelj ubijenog, čovjek koji za sebe vjeruje da je ni manje ni više nego – pudl poglavnika Ante Pavelića. U uvjetima u kojima se stvarnost ne čini bitno drugačijom od one bolničke, inspektor Rakitić pokušava pronaći ubojicu i dokučiti motive ubojstva.”

Izdavač knjige je 24sata u biblioteci Balkan Noir a u akcijskoj prodaji do 11. srpnja 2016. godine knjiga se može kupiti po cijeni od 35 kuna.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...