NOVI PROJEKT U ZAŠTITI BJELOGLAVIH SUPOVA

Tekst: Panopticum

Foto: JU Priroda

Javnoj ustanovi „Priroda“  tijekom prošle godine odobren je projekt unaprjeđenja oporavilišta bjeloglavih supova vrijedan preko 900 tisuća kuna od čega se 85 posto sufinancira bespovratno EU sredstvima. Sredstva su namijenjena za poboljšanje uvjeta  prihvata i provođenje dodatne skrbi nad spašenim supovima koji borave u oporavilištu. Podsjetimo, JU Priroda  ima izuzetno važnu ulogu u zaštiti populacije bjeloglavih supova u Hrvatskoj.

Financijskom potporom planira se urediti  ambulantni prostor s laboratorijskom opremom čime će se omogućiti različite primarne analize i dobivanje brzih informacija o potrebnoj skrbi. Ovaj zahtjevan posao podupire Primorsko-goranska županija, koja zajedno sa  županijskom Javnom ustanovom „Priroda“ i partnerima, osim ulaganja u obnovu i uređenje Centra u proteklim godinama, nastavlja kontinuirano osiguravati sredstva za očuvanje ove strogo zaštićene vrste i simbola otoka Cresa i Kvarnerskih otoka.

Osim toga, Javna ustanova „Priroda“ će ove godine u suradnji s Udrugom BIOM provesti redovan godišnji monitoring uspješnosti gniježđenja supova na Kvarneru, a osigurano je i sufinanciranje akcije prstenovanja mladih supova u gnijezdima, koju već više od dva desetljeća provodi Udruga Grifon.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon