NOVI BRODOLOM NA MIGRANTSKOJ RUTI UZ OBALE TUNISA

Tekst: Panopticum

Foto: Reuters

Dolasci migranata u Italiju, jednu od glavnih migrantskih ruta prema EU, opadali su proteklih godina, ali ove godine su brojke ponovno počele rasti. Naime, prema podacima talijanskog ministarstva unutarnjih poslova od početka 2021. godine gotovo 20 tisuća migranata pristiglo je u tu mediteransku zemlju, dok ih je u istom razdoblju prošle godine prema službenim statistikama došlo oko 7 tisuća.

Prema priopćenju tuniškog Crvenog polumjeseca od 3. srpnja 2021. godine, najmanje 43 migranta utopila su se u brodolomu kod Tunisa dok su pokušavali prijeći Sredozemno more na putu iz Libije do Italije, dok ih je 84 spašeno od strane mornarice. Brod koji je doživio havariju prevozio je migrante iz Egipta, Sudana, Eritreje i Bangladeša a krenuo je prema Siciliji iz sjeverozapadnog dijela Libije.

Podsjetimo, stotine tisuća ljudi odlučilo se na opasan prelazak Mediterana proteklih godina, a mnogi od njih bježali su od sukoba i siromaštva u Africi i na Bliskom istoku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon