NORDIJSKO HODANJE: PREPORUKA ZA IZLAZAK U PRIRODU I BIJEG OD KORONE

Tekst: Panopticum

Foto: Trčanje.hr

Ukoliko ozbiljno razmišljate o skidanju suvišnih kilograma sakupljenih tijekom zimskih mjeseci i pandemije korone, nordijsko hodanje je idealan izbor. Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina. Za razliku od normalnog hodanja više aktivira gornje ekstremitete, jer zahtjeva posebne štapove za provedbu aktivnosti. Osnovni principi nordijskog hodanja su tehnika hodanja, držanje tijela i korištenje štapova. Nakon što se savladaju osnove, nordijsko hodanje postaje zabavna aktivnost ali i ozbiljna rekreacija.

Aktivnost nordijskog hodanja, koja kao i trčanje, zahtjeva redovno i kontinuirano vježbanje. Preporučljiva je svim osobama bez obzira na dob, te onima kojima je trčanje prezahtjevno, odnosno svima koji se žele kretati i biti aktivni u grupi i na svježem zraku. Ako se želite pokrenuti, usput družiti ili promijeniti navike i živjeti zdravije, primjerice u Zagrebu, popularne su tri lokacije za nordijsko hodanje, i to: jezero Bundek, zatim savski nasip kod Boćarskog doma i park Maksimir.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon