NOĆ MUZEJA 2021. U ONLINE IZDANJU

Tekst: Panopticum

Foto: NSK

U petak, 29. siječnja 2021. održat će se šesnaesta po redu Noć muzeja pod tematskim nazivom “Zadaće muzeja u uvjetima krize”. Naime, Hrvatsko muzejsko društvo priprema Digitalnu Noć muzeja, unatoč globalnoj krizi izazvanoj pandemijom Corona virusa, obzirom da je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori šesnaeste Digitalne Noći muzeja, nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima.

Podsjetimo, Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. godine Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova. U proteklih 15. godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300 tisuća posjeta tijekom jedne noći. Šesnaesta Noć muzeja planira se realizirati gotovo potpuno na digitalnoj ravni – online, osim na onim lokacijama i sadržajima koji se mogu odvijati na otvorenom, ponovo u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon