NEUOBIČAJENE SNJEŽNE PADALINE PONOVO OTVORILE SKIJALIŠA U AMERICI

Tekst: Snow-forecast/Panopticum

Foto: Snowbrains

Klima na globalnoj razini upriličuje nesvakidašnje pojave na različitim stranama svijeta. Nakon neuobičajeno niskih temperatura za ovo doba godine u Australiji, snijeg je u svibnju 2023. zatrpao svjetski poznato skijalište Sundance Mountain Resort u američkoj saveznoj državi Utah pa se ono ponovno otvorilo za skijaše i snowbordere, i to po prvi puta u ovo doba godine u svojoj povijesti.

Ski resort Sundance Mountain Resort, koje je osnovao i dugi niz godina posjedovao holivudski glumac Robert Redford, tako je ponovno otvoren od 13. svibnja 2023. godine. Iz uprave skijalište izvjestili su javnost o 208 cm novih snježnih oborina, trećinu više od prethodnog rekorda postavljenog u zimi 1992./93. godine.

Ski žičare nakon obilnih snježnih padalina ponovo rade svaki dan od 10 do 14 sati, a cijena dnevnih ski karata iznosi 49 US dolara. Popularni ski resort u Utahu je prvotno završio svoju sezonu prije pet tjedana, odnosno 8. travnja 2023. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon