AUSTRALIJA BILJEŽI NAJNIŽE TEMPERATURE OD POČETKA METEREOLOŠKIH MJERENJA

Tekst: Panopticum

Foto: The Bureau of Meteorology

Za razliku od klimatskih globalista puput aktivistice Grete Thunberg s jedva završenom osnovnom školom, a koji putem medija i društvenih mreža šalju uznemirujuće slike suhih korita rijeka širom EU, ekstremna hladnoća u Australiji obara nove rekorde. Primjerice, prije nekoliko dana u mjestu Oakey u Queenslandu živa u termometru spustila se na nevjerojatnih -5,7°C iako u Australiji kalendarski još nije ni započela zima. Ovo je najniža svibanjska temperatura koja je zabilježena od početka metereoloških mjerenja u Australiji.

Naime, veliki dijelovi jugoistočne Australije su tijekom tjedna upali u ledene uvjete, uzrokovani prodorom hladne fronte s Antarktike preko istočnih država Australije. Uslijed jakih i hladnih vjetrova bili su prekinuti letovi u Sydneyju a fotografije s tučom i snijegom koji pokrivaju ulice i planinske vrhove iz dijelova Novog Južnog Walesa, Victorije, ACT-a i Tasmanije osvanule na naslovnicama gotovo svih medija u Australiji.

Državni Zavod za meteorologiju Australije skrenuo je pozornost i upozorio javnost da su hladni uvjeti daleko od kraja i da se u svim državama, osim Zapadne Australije, očekuju temperature ispod prosjeka za ovo doba godine s hladnim jutrima i noćnim temperaturama od 3-13 stupnjeva ispod svibanjskog prosjeka te s nekoliko mogućih temperatura koje bi se mogle spustiti ispod nule na jugoistoku Australije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon