NESVAKIDAŠNJI CV KANDIDATA ZA MJESTO PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA RH

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/DSV

Državno sudbeno vijeće (DSV) na čijem je čelu Darko Milković, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske objavilo je prije tjedan dana životopise i programe svih petoro kandidata trećeg javnog poziva za mjesto predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Podsjetimo, to su Radovan Dobronić, Marin Mrčela, Šime Savić, Lana Peto Kujundžić i Daniel Majer. Međutim, za posljednjeg kandidata u DSV-u navode da ne ispunjava uvjete. Njihovi životopisi i programi dostupni su na službenim internetskim stranicama DSV-a.

Bilo kako bilo, ono što posebno u ovom trenutku upada u oči je CV jednog od kandidata za najvišu poziciju u hrvatskom pravosuđu. Riječ je o sucu Radovanu Dobroniću. Naime, kada je riječ o stilu i sadržaju, Dobronićev CV više podsjeća na beletristiku nego na službeni dokument kakav se očekuje za visoku poziciju predsjednika Vrhovnog suda. Naime, takvo što za nekoga tko drži do svog statusa i profesije ne bi napisao ni u srednjoškolskim klupama na temu lektire, a posebno ne u obliku CV-a na javnom pozivu DSV-a za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Prema neslužbenim informacijama Saborski Odbor za pravosuđe svih petero kandidata za predsjednika Vrhovnog suda mogao bi saslušati do kraja kolovoza 2021. godine. Sukladno proceduri, svaki kandidat se prvo predstavlja prezentacijom koja nije ograničena ni vremenski ni sadržajno, a nakon toga članovi odbora te vanjski članovi i saborski zastupnici imaju pravo ispitivati kandidate.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon