NEPROCESUIRANA GRAĐEVINSKA BARUNICA IZ GUNJE DRŽI LEKCIJE O NOVOM ZAKONU O POMORSKOM DOBRU

Tekst: G. L.

Foto: F. S. B.

Nekadašnja ministrica u koalicijskoj vladi Zorana Milanovića i nikad procesuirana građevinska barunica iz Gunje a danas saborska zastupnica Glasa i Centra, Anka Mrak-Taritaš, izjavila je u utorak, 24. siječnja 2023. da u prijedlogu novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama iščitava interes pojedinaca, ustvrdivši kako vladajući sadašnji nered u prostornom dobru rješavaju novim neredom.

Ocijenivši kako u pomorskom dobru godinama vlada nered, Mrak Taritaš je dodala da u Hrvatskoj još nije utvrđena linija pomorskog dobra te upozorila da su godinama rađene devastacije i nasipavanje mora o čemu u prijedlogu  zakona nema ni riječi.

Po njenom mišljenju vladajući su pred Hrvatski sabor došli nepripremljeni i sa zakonom iz kojeg se čitaju interesi pojedinaca, dodavši da nije odrađeno sve što treba odraditi. Mrak Taritaš drži da se taj prijedlog zakona treba povući iz saborske procedure kako bi se napravio “pristojan zakon” ako država zaista želi upravljat svojim prostorom, a ne pojedinci.

Tu ne bi bilo ništa sporno da nije riječ o suspektnoj osobi koju je DORH, odnosno USKOK, zaobišao u velikom luku u slučaju obnove poplavljene Gunje. Više o toj temi može se pronaći u članku pod naslovom “Građevinska barunica iz Malinske” koji je publiciran 2016. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon