DP: GDJE JE NESTALO 117 STAMBENIH KONTEJNERA IZ GUNJE?

Tekst: B. D.

Foto: Z. G.

Povodom nedostaka dovoljnog broja pokretnih stambenih objekata koji bi poslužili u što hitnijem zbrinjavanju stradalnika potresa na Banovini obzirom na zimske uvjete Domovinski pokret (DP) pozvao je Vladu Andreja Plenkovića da hitno odgovori na pitanje gdje su nestali kontejneri iz robnih zaliha dostavljeni u poplavljenu Gunju 2014. godine. Naime, u svom priopćenju DP navodi kako je iz neslužbenih, ali visokih povjerljivih izvora doznao da su kontejneri iz robnih zaliha Republike Hrvatske postavljeni uz tzv. zelenu granicu, umjesto da se koriste na potresom stradalom području. Naglasili su kako su trenutno kontejneri i kamp-kućice najtraženiji oblik pomoći na potresom pogođenim područjima jer u njima stradali stanovnici mogu živjeti dok se ne završi obnova.

Domovinski pokret je također u priopćenju podsjetio da se sukladno Zakonu o državnim robnim zalihama stambeni kontejneri koriste za osiguravanje potreba u doba ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti države, velikih prirodnih nepogoda ili intervencija na tržištu radi osiguravanja stabilnosti u slučaju većih poremećaja. Osvrnuli su se pritom na Vladino izvješće o stanju i upravljanju robnim zalihama za 2015. i 2016. godinu po čemu Hrvatska ima 117 raspoloživih kontejnera namjenjenih za stanovanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon