NATJEČAJ HDP

Hrvatsko društvo pisaca prije dvije godine ustanovilo je Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Ove godine u izbor ulaze djela objavljena u periodu od 1.srpnja 2015. do 30. lipnja 2016. godine. Knjige (4 primjerka) se šalju na adresu Hrvatskog društva pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, a rok za predaju je 11. srpnja 2016.

hdp_logo

Tekst: Panopticum

Foto: www.hrvatskodrustvopisaca.hr

Hrvatsko društvo pisaca prije dvije godine ustanovilo je Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu.

Ove godine u izbor ulaze djela objavljena u periodu od 1.srpnja 2015. do 30. lipnja 2016. godine. Knjige (4 primjerka) se šalju na adresu Hrvatskog društva pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, a rok za predaju je 11. srpnja 2016.

Prvi dobitnik Kamovljeve nagrade bio je Luka Bekavac za roman: Viljevo dok je drugi dobitnik Kamovljeve nagrade bio Marko Dejanović za roman: Karte, molim!

Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10 tisuća kuna i statue. Žiri u sastavu Nikola Petković, Jadranka Pintarić i Boris Postnikov objavit će listu finalista u listopadu, a dobitnik/ca nagrade biti će proglašen/a 17. studenog 2016. godine – na Kamovljev rođendan.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...