NAJPOŽELJNIJA HRVATSKA UDAVAČA GLAVNA ZVIJEZDA PROSLAVE 95 GODINA VATROGASNOG DRUŠTVA DESNO TREBARJEVO

Tekst: Panopticum

Foto: DVD Desno Trebarjevo

U subotu, 25. ožujka 2023. u  Desnom Trebarjevu, rodnom selu dvojice hrvatskih velikana, Antuna i Stjepana Radića održana je proslava 95. obljetnice rada i godišnja skupština lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva kojoj je nazočilo oko 250 uzvanika iz Hrvatske vatrogasne zajednice kao i njihovi visoki gosti iz zemalja EU poput Slovenije, Austrije i Njemačke. U prilogu teksta donosimo manju fotogaleriju s međunarodne vatrogasne zabave iz posavskog mjesta smještenog tik uz desno korito rijeke Save.

Tijekom dana gosti lokalnog DVD-a iz Sisačko-moslavačke županije imalu su priliku posjetiti Kulturni centar braće Radić gdje je postavljena izložba pod nazivom “Stjepan Radić jučer, danas, sutra”. Autor izložbe i ravnatelj Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavače županije Ivica Valent proveo je goste iz vatrogasne zajednice ovom zanimljivom izložbom te ih ukratko upoznao sa životom, djelom i nasljeđem Antuna i Stjepana Radića.

Među mnogobrojnim gostima koji su pristigli na godišnjicu DVD-a u Desno Trebarjevo našlo se i zvučno ime nezavisne saborske zastupnice i nekašašnje europarlamentarke, Marijane Petir iz Mustafine Klade.

Podsjetimo, Marijana Petir, saborska zastupnica koja je u Sabor izabrana na listi HDZ-a, tijekom nedavnog gostovanja na HRT-u privukla je medijsku pažnju podacima o prilično neuobičajenom iznosu ušteđevine koja prelazi 700 tisuća eura te je temeljem toga u hrvatskoj javnosti proglašena jednom od najpoželjnijih udavača u Lijepoj našoj.

Njezina nesvakidašnja politička aktivnost počela u vladi Ivice Račana s mjestom glasnogovornice HSLS-a, zatim glasnogovornice HSS-a a nakon toga glasnogovornice izbornog stožera Stipe Mesića. Slučajno ili ne, tri godine je bila i zamjenica SDP-ove županice Sisačko-moslavačke županije, nedavno pravomoćno osuđene Marine Lovrić Merzel.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon