NA RABU ODRŽAN XI. SUSRET PJESNIKA ČAKAVACA

Tekst: M. Š.

Foto: P. Hodak

U subotu, 30. ožujka 2019. u dvorani Kina Rab jedanaestu godinu zaredom održan je susret pjesnika čakavaca “Ča vrh Arbe”. Riječ je o manifestaciji čiji je idejni začetnik 2009. godine bio pok. maestro Ljubo Stipišić Delmata koji je, misionarski utirući put povratka zagubljenim korijenima i izvoru mudrosti naših predaka, uz ‘Ča vrh Arbe’, život udahnuo i manifestacijama ‘Ča pod Perunom’ te ‘Ča uz Jadro’, obuhvativši na taj način nekoliko čakavskih regija duž našega uzmorja.

Do ove godine čakavska pjesnička manifestacija okupila je na Rabu 59 pjesnika Istre, Primorja i Dalmacije dajući tako značajan doprinos očuvanju i promicanju čakavske besede, a na ovogodišnjem 11. susretu “Ča vrh Arbe”, u organizaciji Gradske knjižnice Rab te pod pokroviteljstvom Grada Raba i Primorsko-goranske županije, na pozornicu Kina Rab izašlo je 9 pjesnikinja i pjesnika čakavaca.

Na završetku programa svim sudionicima zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin uručio je Zahvalnice, a kao vrijedna uspomena na ovogodišnji pjesnički susret na Rabu otisnuta je zbirka poezije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon