MUZEJ POMORSTVA U KOSTRENI

U Kostreni je pokrenuta inicijativa za otvaranje muzeja pomoraca koji bi se trebao nalaziti u nekadašnjoj školi u Svetoj Barbari, a nedavno je predstavnicima udruga vezanih za očuvanje i oživljavanje kostrenske pomorske i brodarske tradicije predstavljeno idejno rješenje budućeg muzeja. Budući prostor osnovne škole u Svetoj Barbari nije velik, trebao bi biti osmišljen na način da svaki kat ima svoju zadaću. Po zidovima stubišta bi bila pisma, zapisi, brodski dnevnici, poruke i razglednice.

kostrena tz

Tekst: Panopticum

Foto: www.tzo.kostrena.hr

U Kostreni je pokrenuta inicijativa za otvaranje muzeja pomoraca koji bi se trebao nalaziti u nekadašnjoj školi u Svetoj Barbari, a nedavno je predstavnicima udruga vezanih za očuvanje i oživljavanje kostrenske pomorske i brodarske tradicije predstavljeno idejno rješenje budućeg muzeja.

Budući prostor osnovne škole u Svetoj Barbari nije velik, trebao bi biti osmišljen na način da svaki kat ima svoju zadaću. Po zidovima stubišta bi bila pisma, zapisi, brodski dnevnici, poruke i razglednice.

U Općini Kostrena ističu da je inicijativa osnivanja muzeja pomorstva jedan od suštinskih baštinskih programa ove općine vezan uz povijesno prepoznavanje identiteta Kostrene kroz element života uz more i pomorstvo, ali i doprinos lokalne zajednice Gradu Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...