MLADA PERA IZ ČAKOVCA SLAVE PETI ROĐENDAN

Tekst: Gorkić Taradi

Foto: UMP

Danas, 10. srpnja 2022., udruga “Mlada pera” slavi peti rođendan, petu godišnjicu djelovanja s malim literatima, ali i onima ponešto većim. Naime, preko 1.500 literarnih radova objavljeno je u 5 godina na portalu Top generacija, stotine i stotine literarnih radova objavljeno je u tri zbornika, dvije slikovnice, jednoj bojanki i jednoj knjizi.

Osim toga, održane su brojne radionice uzduž kontinentalne Hrvatske i jadranske obale, ali i na vrhu gorja. Nadalje, Udruga je dobila petero ambasadora i pronašli pet Izvora literarnog izražavanja mladih.

I nije nam ni kraj pameti da stanemo!

U tijeku su dva literarna natječaja udruge, jedan posvećen kajkavcima osnovnoškolcima i srednjoškolcima, Ak slova fčipnem ili ščipnem, zarez fčuknem ili ščuknem? rezultat kojeg će biti zbornik s kajkavskim pričama i pjesmama, a u drugom, Jer moja priča blista budi furešta il’ turista!, pronaći ćemo i odabrati dječje turističke ambasadore!

Oni malo manje mlađi mogu se također pridružiti udruzi Mlada pera s kajkavštinom, ali i kolumnama i osvrtima pa će ove godine u nakladi udruge izaći još jedna knjiga, ovaj put Generacije plus!

Naravno da će vas udruga Mlada pera za 5. rođendan nagraditi, a koliko će biti nagrada odlučujete vi, čitatelji!

Kako?

Jednostavno!

Na email adresu [email protected] pošaljite link na objavu u kojoj ste pročitali ovaj članak o 5. rođendanu udruge Mlada pera iz Čakovca. Po jedan čitatelj baš svakog portala koji je obilježio naš peti rođendan ovom prigodnom objavom dobit će jedan nasumični primjerak zbornika, slikovnice, bojanke ili knjige iz naše knjižare!

Mladim perima dječji radovi dolaze iz cijele Hrvatske, a također očekuju i vaše e-mailove iz cijele Hrvatske. Ugodno i kreativno ljeto svima, a posebno najmlađima!

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon