MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O GEORAZNOLIKOSTI I GEOBAŠTINI U JUPP GRABOVAČA

Tekst: Panopticum

Foto: JUPP Grabovača

U organizaciji Javne ustanove Pećinski park Grabovača i Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 7. do 9. listopada 2022. godine u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću će se održati Međunarodni simpozij pod nazivom “Georaznolikost i geobaština – stanje i perspektive” / International Symposium “Geodiversity and Geoheritage – State and Perspectives”. Na skupu će se okupiti stručnjaci, istraživači, znanstvenici i nastavnici iz sektora zaštite prirode, obrazovanja, znanosti i turizma, ali i studenti pred kojima je znanstvena budućnost.

Simpozij je posvećen temama i problematici iz sfere georaznolikosti, geobaštine, geokonzervacije i geoturizma. Cilj Simpozija je ukazati na vrijednosti i značenje georaznolikosti i geobaštine koje napretkom ciljanih istraživanja imaju sve veći značaj kao izvor informacija o prošlosti Zemlje, prepoznaje se njihova uloga u funkcioniranju i uslugama ekosustava te dobivaju na značenju u edukativnim sadržajima i turizmu. Svrha Simpozija je povezati stručnjake, znanstvenike, istraživače, studente i zainteresiranu javnost u razmjeni iskustava u istraživanju, inventariziranju, vrednovanju, zaštiti i održivom upravljanju elementima georaznolikosti i geobaštinom.

Tijekom trodnevnog održavanja Simpozija predviđeno je obilježavanje nekoliko važnih obljetnica, i to:

Suorganizatori Simpozija su Hrvatsko geomorfološko društvoSpeleološki klub Samobor dok su pokrovitelji: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, zatim Institut za turizamOpćina PerušićOsnovna škola PerušićTuristička zajednica Perušić, Narodna knjižnica općine Perušić, Lovačko društvo Klisa i JU Park prirode Velebit.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon