MAKK KONFERENCIJU OTVARA PREDSJEDNIK CISAC-A I OSNIVAČ ABBA-E

Tekst: B. D.

Foto: Newsner/CISAC

Osmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK ove se godine seli na male i velike ekrane. Zbog poznatih okolnosti oko Covid-19 pandemije organizatori su promijenili format konferencije. Naime, umjesto cjelodnevnog dvodnevnog networking događanja kakvo pamtimo prethodnih godina, od ponedjeljka 23. do petka 27. studenog 2020., javnost će svakoga dana u poslijepodnevnim satima putem Interneta pratiti bogati dvosatni program konferencije.

Međutim, nemogućnost praćenja uživo nadoknadit će impresivna postava ovogodišnjeg MAKK-a koji će tako ugostiti neka od najznačajnijih inozemnih imena iz svijeta glazbe. Konferenciju će putem videa otvoriti legendarni autor i glazbenik, osnivač ABBA-e, Björn Ulvaeus, koji će se na aktualni trenutak kreativne zajednice osvrnuti iz perspektive predsjednika krovne svjetske udruge društava autora i skladatelja, CISAC. Uz Ulvaeusa, sudjelovanje na ovogodišnjem MAKK-u potvrdila je i Skye Edwards, pjevačica i frontwoman britanskog benda Morcheeba te poznate zvijezde domaće glazbe koju čine Nina Badrić, Martina Filjak, Lana Jurčević, Husein Hasanefendić, Jasenko Houra i Damir Urban.

U najneizvjesnijem trenutku za kreativce u novijoj povijesti, konferencija stavlja u fokus stanje kulturne i kreativne industrije, ali i izazove, prilike i načine na koje se najuspješniji odupiru i stvaraju dalje, drukčije i za neku novu publiku. O tome će govoriti predstavnici ministarstva kulture i medija, zatim predstavnici hrvatskih glazbenih udruga i diskografskih kuća te vrhunski stručnjaci i autoriteti iz područja autorskog prava. Sve aktualnosti i raspored 8. online MAKK-a mogu se pratiti na www.makk.hr te na Facebook i Twitter kanalima konferencije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon