KORONA SPAŠAVA CROATIA AIRLINES OD BANKROTA

Tekst: M. Š.

Foto: CA

Prema neslužbenim izvorima iz Croatia Airlinesa (CA) i pojedinih hrvatskih medija hrvatska nacionalna zrakoplovna tvrtka tražit će pomoć od države u visini od 700 milijuna kuna, što bi navodno trebalo biti dovoljno da kompanija premosti pad prometa zbog koronavirusa te za daljnji razvoj flote kako bi bila konkurentna na tržištu.

U Croatia Airlinesu procjenjuju kako bi gubitak na kraju godine mogao biti oko 150 milijuna kuna, a preostalih 550 milijuna kuna bi se, prema preporuci financijskih savjetnika koji su radili na pronalaženju strateškog partnera, trebalo uložiti u daljnji razvoj flote. Međutim, dugogodišnji biznis Croatie Airlines koji gubi novac, ne vrijedi ništa investitoru koji želi zaraditi. Europsko širenje korona virusa dalo je Ministarstvu prometa RH alibi za stavljanje dokapitalizacije Croatia Airlinesa u mirovanje. Po neslužbenim informacijama, u Vladi RH su navodno spremni državnom financijskom pomoći pokriti gubitke nacionalne aviokompanije, ali će se o tome odlučiti nakon parlamentarnih izbora.

Da podsjetimo, u relativnoj medijskoj tišini prikrivenoj pandemijom korone Vlada RH je na svojoj 226. zatvorenoj sjednici održanoj 23. travnja 2020. godine donijela kadrovsku odluku da Nadzorni odbor društva Croatia Airlines d.d. ponovo usvoji imenovanje Jasmina Bajića članom Uprave, odnosno direktorom društva Croatia Airlines d.d. na razdoblje od najduže šest mjeseci, a do provedbe postupka imenovanja člana Uprave – direktora Društva putem javnog natječaja, čemu je i udovoljeno, te je na taj način Jasmin Bajić po četvrti puta zaredom imenovan na šestomjesečni mandat vršitelja dužnosti na kojem je, inače, već neprekidno tri godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon