KONFERENCIJA “LICA BESKUĆNIŠTVA”

Tekst: R. F.

Foto: HMB

I ove godine Hrvatska mreža za beskućnike (HMB) i njene članice – udruga Most iz Splita, udruga sv. Jeronim iz Kaštela i udruga CERANEO-Centar za razvoj neprofitnih organizacija, povodom Svjetskog dana beskućnika, organiziraju četverodnevni 15. nacionalni susret o beskućništvu od 7. do 10. listopada 2021. kojem će nazočiti oko 35 predstavnika članica HMB-a.

U okviru 15. nacionalnog susreta, u petak, 8. listopada 2021. u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu održati će se konferencija pod nazivom „Lica beskućništva“. Cilj konferencije je osvrt na problematiku različitih socijalno isključenih skupina koji pripadaju osobama u riziku od beskućništva, a jasno su definirane Europskom tipologijom beskućništva i stambene isključenosti.

Na sudjelovanje u plenarnom izlaganju i panel raspravi pozvani su predstavnici različitih ustanova, institucija i organizacija koje se bave problematikom žrtava obiteljskog nasilja, bivših zatvorenika, izbjeglica i migranata te mladih koji izlaze iz alternativne skrbi, ali i ostalih različitih skupina osoba u riziku od beskućništva. Također, na Konferenciji će se istaknuti i primjere dobrih praksi u radu s navedenim skupinama koji na različite načine preveniraju beskućništvo te daju podršku u stanovanju kao vrlo važnom dijelu njihovog socijalnog uključivanja. Konferencija će biti prijavljena za bodovanje Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori.

Broj sudionika je ograničen a konferencija će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Za sudjelovanje na konferenciji potrebna je COVID putovnica, a za one koji ne posjeduju istu na ulazu će biti osigurana mogućnost testiranja.

Podsjetimo, prije 15 godina Udruga Most je u Splitu okupila pružatelje usluga beskućnicima s ciljem povezivanja i suradnje, razmjene znanja i iskustava te zajedničkog djelovanja na unapređenju skrbi o beskućnicima, razvoju novih usluga i senzibiliziranju javnosti za problematiku beskućništva i probleme beskućnika. Nakon šest godina neformalnog zajedničkog djelovanja, 2013. godine je osnovana Hrvatska mreža za beskućnike koja danas broji 17 članica iz svih krajeva RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon