KOLIBRIS – NOVA EMISIJA O HRVATSKOJ KULTURI I UMJETNOSTI

Tekst: S. Š. Š./Panopticum

Foto: Perceive Art

Zbog iznimno suženog medijskog prostora za predstavljanje likovne umjetnosti i projekata, a potom i pandemije koronavirusa koja je primorala mnoge umjetnike da svoje projekte prebace u online svijet, mali tim entuzijasta osmislio je, a potom sredinom lipnja 2020. i lansirao novu emisiju o kulturi i umjetnosti KolibriS. Idejni začetnici su: Igor Vuk (produkcija i realizacija) i Sonja Švec Španjol (urednica i voditeljica), dok je akademska umjetnica Mateja Rusak iz Varaždina autorica vizualnog identiteta emisije. Emisija KolibriS pokrenuta je kako bi se predstavili kvalitetni umjetnici i projekti, ali i obradili ključni problemi s kojima se susreću svi koji djeluju u području kulture i umjetnosti.

Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg se predstavlja samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i kao obrada neke od ključnih tema poput nezavisnog djelovanja, likovne kulture unutar sistema obrazovanja, izlagačke djelatnosti itd.

Također, namjera ove emisije je decentralizirati hrvatsku likovnu umjetnost ugošćivanjem umjetnika i djelatnika u kulturi iz cijele zemlje kako bismo ukazali na kvalitetne pojedince i projekte koji se odvijaju diljem Hrvatske.

Emisija se emitira jednom tjedno – četvrtkom prijepodne na youtube kanalu (https://www.youtube.com/channel/UCX1r5U-wM53ris761C21EqQ) i traje 50 minuta.

Tijekom ljeta snimljene su četiri emisije, a nakon kratke stanke nastavlja se projektom u novoj sezoni emisije KolibriS. Prva emisija u jesenskoj sezoni bit će emitirana u četvrtak 17. rujna 2020., a gost s kojim se otvara nova sezona emitiranja jedan je od najpoznatijih hrvatskih karikaturista Nik Titanik. Producenti i organizatori se nadaju da će emisija zaintrigirati, proširiti vidike i pružiti nove informacije na zanimljiv način, te da će praćenje emisije KolibriS postati dio tjednog repertoara aktivnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon