KGK IZGUBLJENA U KORONI  – EVO ŠTO SVE FINANCIRAJU POREZNI OBVEZNICI RH

Tekst: B. D.

Foto: HINA

Osim Mate Granića, tzv. savjetničkog kadra KGK koji se na brzinu uhljebio s novom članskom iskaznicom u HDZ-u, i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s pratnjom – pripadnicima osiguranja i vozačem, već se neko vrijeme nalazi u SAD-u na teret poreznih obveznika Republike Hrvatske. Naime, ona je još uvijek štićena osoba i ima pravo na zaštitu i pratnju. KGK na Ured kao bivša predsjednica RH ima pravo pet godina, a na osiguranje šest mjeseci nakon što je napustila odaje na Pantovčaku.

Neslužbeno, planirala se prošli tjedan vratiti u Hrvatsku, međutim zbog situacije s koronavirusom, zračni promet je trenutno obustavljen prema EU i našoj zemlji, ali i ostalim gradovima širom svijeta pa je stoga najvjerojatnije ostala na prisilnom boravku u Americi, odnosno u Washingtonu, gdje se trenutno nalazi. Navedeni neslužbeni podatak naš portal je zaprimio još prošli tjedan od izvora iz međunarodnih institucija povezanih s diplomacijom.

Iako se iz SAD prema Europi još uvijek može stići zrakoplovom, to nije previše sigurno i preporučljivo obzirom na rizike moguće zaraze na putovanju, a posebno na okolnost da osoba nakon dolaska u Hrvatsku ili bilo koju drugu zemlju u EU mora obvezo ići u samoizolaciju u trajanju od 14 dana. Međutim, kako se na dan objave ovog teksta neslužbeno može saznati, KGK se ipak vraća u Hrvatsku duboko svjesna da će po povratku u Zagreb morati u samoizolaciju, kao i svi drugi koji se u RH vraćaju iz inozemstva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon