JIM MORRISON I HRVATSKI KIPAR MLADEN MIKULIN

Na današnji dan, 3. srpnja 1971., točno prije 45 godina, umro je Jim Morrison, jedna od najvećih rock legendi svih vremena i sin admirala ratne mornarice SAD-a, George Stephena Morrisona i Clare Clark Morrison. Povodom 10. godišnjice Morrisonove smrti, 1981. godine hrvatski kipar Mladen Mikulin izradio je i postavio na grob mramornu bistu Jima Morrisona, koju su potom tijekom godina devastirali vandali. Mikulin je kasnije izradio još dva Jimova portreta – 1989. izradio je gipsani model za brončanu bistu, a

JIM MORRISON

Tekst: Panopticum

Foto: www.magicus.info

Na današnji dan, 3. srpnja 1971., točno prije 45 godina, umro je Jim Morrison, jedna od najvećih rock legendi svih vremena i sin admirala ratne mornarice SAD-a, George Stephena Morrisona i Clare Clark Morrison.

Povodom 10. godišnjice Morrisonove smrti, 1981. godine hrvatski kipar Mladen Mikulin izradio je i postavio na grob mramornu bistu Jima Morrisona, koju su potom tijekom godina devastirali vandali. Mikulin je kasnije izradio još dva Jimova portreta – 1989. izradio je gipsani model za brončanu bistu, a 2001. portret u obliku brončane posmrtne maske, sa željom da se postavi na Morrisonov grob ponad nadgrobnog kamena s grčkim epitafom, koji su povodom 20. obljetnice Jimove smrti postavili njegovi roditelji.

Oliver Stone je 1991. godine snimio film “The Doors”. Film se temelji na životu Jima Morrisona kojega tumači glumac Val Kilmer. Režiser Oliver Stone je zajedno s Jimom Morrisonom pohađao sveučilište UCLA.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon