IZMEĐU RH I RUSKE FEDERACIJE POTPISAN VI. PROVEDBENI PROGRAM KULTURNE SURADNJE

Tekst: B. D.

Foto: Ruslania

Prilikom posjete ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Hrvatskoj u Ministarstvu kulture i medija potpisan je 16. prosinca 2020. šesti provedbeni Program suradnje u području kulture za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Potpisanim programom potiče se razmjena i suradnja između umjetnika, kulturnih i umjetničkih institucija i udruženja te izravna suradnja između kulturnih institucija od uzajamnoga interesa. Uzajamna suradnja obuhvaća velik raspon djelatnosti: muzejsku, galerijsku, izvedbene umjetnosti, književnost i izdavačke djelatnosti, kao i postojeću visoku razinu suradnje u okviru audiovizualnih djelatnosti. Posebno je naglašena suradnja između Centra za podvodna istraživanja Ruskog geografskog društva, zatim Centra za istraživanje mora Moskovskog državnog sveučilišta M. V. Lomonosov i Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, UNESCO-ovog centra II. kategorije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon