IZLOŽBA VISUAL ART ANDREJA KLJAKOVIĆA U GALERIJI ZADARART

Tekst: A. H.
Foto: A. K.

U zadarskoj galeriji ZADARART u utorak, 4. kolovoza 2020. otvara se izložba multidisplinarnog umjetnika Andreja Kljakovića pod nazivom “Visual art”.  Kljaković prvenstveno slika kroz svoju imaginaciju koju naziva igrom manipulativne šanse koristeći raznolike tehnike u mix media platformi. Da njegova djela ne bi bila posve apstraktna, često uzima određene simbole, metafore i nešto poznato na nepoznatom području. Od korištenja vlastite mješavine materijala često stvara neku vrstu skulpturnog slikarstva umetanjem više različitih materijala, alata i tehnika. U radu koristiti gips, kaučuk, pijesak i ljepila inkorporirajući neke industrijske tehnike poput miješanog akrila sa industrijskim bojama. Površine koje koristi također variraju od panela punog drva, zatim šperploče, kartona, platna ili papira. Izložba u Zadru ostaje otvorena do 15. kolovoza 2020. godine.

Andrej Kljaković je hrvatski likovni i vizualni umjetnik, kompozitor i pijanist. Kljaković dolazi iz poznate obitelji izrazitih umjetničkih korijena. Njegov djed Živko Kljaković i prastric Jozo Kljaković bili su slikari, crtači, umjetnici freske i pisci. Njegov otac Vanča Kljaković bio je filmski, televizijski i kazališni redatelj, kao i scenarist. Njegova majka Zdenka Heršak je bila filmska, kazališna i televizijska glumica i autorica brojnih knjiga. Također, i njegova rođakinja Tisja Kljaković iz Splita je poznata slikarica i spisateljica.

Nakon Zadra izložba “Visual art” Andreja Kljakovića seli u knjižnicu Vodice od 19. do 31. kolovoza 2020., a od 3. rujna do 1. listopada 2020. u galeriju kluba Azimut u Šibeniku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon