IZLOŽBA „PRIJE POČETKA, NAKON ZAVRŠETKA RUČKA“ U GALERIJI SC

Tekst: Panopticum

Foto: Galerija SC

U petak, 4. prosinca 2020., umjetnik Vojin Hraste predstavlja izložbu “Prije početka, nakon završetka ručka” u zagrebačkoj Galeriji SC. Izložba se može pogledati u radno vrijeme galerije – radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Izložba će biti otvorena do 18. prosinca 2020.

Izložba se sastoji od kiparskih instalacija koje autora insceniraju kao “integralno biće“ u svojoj povezanosti s asocijacijama i stvarima koje su utjecale na formiranje njegovog likovnog jezika. Ti su utjecaji predstavljeni kao izbor elemenata/figura iz galerije općepoznatih i opće dostupnih “ikona“ složenih da kao cjelina tvore jedan novi likovni imaginarij. Izbor ikona temelji se na poziciji suvremenih “mitova“ koje autor kritički preispituje u eksperimentu samodefiniranja budući se nalazimo u vremenu udvajanja konzumenta i kreatora. Naime, umjetnik dekonstrukcijom vlastitog umjetničkog procesa pokušava mapirati svoj umjetnički integritet. Osim toga, izložba oslikava krizu postkapitalističkog umjetnika koji pretendira na radikalnost, beskompromisnost i avangardnost i to u uvjetima u kojima je autor pod pritiskom konzumenata takozvane “čiste“ umjetnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon