IZLOŽBA LOVRE ARTUKOVIĆA U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: Ana Bernard/Panopticum

Foto: Robert Sokol

Izložba radova Lovre Artukovića pod nazivom Usporavanje bit će postavljena od 18. ožujka do 24. travnja 2021. godine u riječkoj Galeriji Kortil. Autor je posljednji put izlagao u Rijeci prije više od 10 godina. Naime, omiljeni slikar i kritike i kolekcionara Lovro Artuković rijetko izlaže, a umjetničke slike nastaju kroz dulje razdoblje.

Artukovićev primarni način izražavanja jest figurativno slikarstvo. Slikarski izraz temelji na figuraciji i intimizmu, razvijajući ga prije svega na ikonografiji urbane civilizacije. Pri stvaranju svojih radova koristi tradicionalnu tehniku ulja na platnu velikog formata. I ova izložba se u tome ne razlikuje, no ima i novih elemenata vezanih uz umjetnikova likovna istraživanja. Izložba Usporavanje predstavlja 25 radova nastalih u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: Zlatne folije i odrazi, Melankolija noćnih svjetla, Posjet ateljeu Izlet.

Lovro Artuković rođen je 1959. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Nekoliko godina radio je kao nastavnik na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, te, potom, devet godina kao docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2003. godine seli u Berlin gdje i danas živi i djeluje kao slobodni umjetnik. Izlagao je na brojnim samostalnim izložbama. Djela mu se nalaze u brojnim javnim i privatnim kolekcijama u zemlji i inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon