KREŠIMIR MARINKOVIĆ IZLAŽE NA PALMIŽANI

Paln

Tekst: D. S.

Foto: www.palmizana.com

U okviru slikarskih događanja u Galeriji Meneghello na Palmižani 7. srpnja 2016. godine otvorena je izložba slika akademskog kipara i slikara Krešimira Marinkovića pod radnim nazivom «Bujanje bujnosti».
Na svoj osebujan način, raskošnim koloritom, ispreplećući plohe, crtež, strukture i boje ovaj kipar, dugogodišnji suradnik Dušana Džamonje, stvara upečatljive slike kvadratnih formata, sa snažnim poetski emotivnim nabojem. Ne robuje kanonskim i konvencionalnim pristupima, u stalnom je eksperimentiranju .
Predložak ove izložbe je Palmižana, a izložene slike predstavljaju slikarevu viziju rajskog Vartala u kome sve klija, raste, cvjeta – jednog prizora bujanja bujnosti, kakafonije boja i zvukova, isprepetenih u podlogama svih boja sunčevog spektra, utopljenih u najrazličitijim skalama zelene. To je priroda u svom najmoćnom izdanju samoj sebi dostatna.
Ponegdje tek naznaka čovjekove prisutnosti, kao na slikama Baneta Milenkovića, dječjim rukopisom nacrtan stol, vaza s cvijećem, pitar s kaktusom. U prikazivanju ljudi umjetnik asimilira ljudsku osobu na nekoliko njenih naznačaja s upečatljivom dozom art bruta.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon