IZLOŽBA “IZA GRADA” MARE BRATOŠ U ZAGREBAČKOJ GALERIJI KRANJČAR

Tekst: M. Rončević

Foto: M. Bratoš

Fotografkinja Mara Bratoš u Galeriji Kranjčar, 22. listopada 2020. otvara izložbu fotografija pod nazivom „Iza Grada“. Zagrebačka izložba ostaje otvorena do 26. listopada 2020., a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

Ciklus fotografija Mare Bratoš naslovljen ‘Iza Grada’, nastao je prošlog ljeta u kamenolomu Dubac, nedaleko od Dubrovnika. Riječ je o jednom od rjeđih Marinih tematskih ekskursa, odnosno o motivima koji odstupaju od onih po kojima identificiramo ovu autoricu. Razlog njezine odluke da snima ambijent kamenoloma u njegovom je otklonu od pejzaža u kojem se našao, u ‘pomaknutoj fotogeničnosti’, odnosno plastičnoj zanimljivosti koja omogućuje refleksiju i analizu masa i tekstura, finih tonskih i kolorističkih gradacija sivila, okera, nijansi smeđega, zelenih mrlja škrtog brdskog raslinja te, ispod i iznad, širine nebeskog i morskog plavetnila.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon