IZLOŽBA ANDREE CIHLAR U GALERIJI CKO SUSEDGRAD

Tekst: S. Š. Š.

Foto: P. A.

Do 11. listopada 2021. u Galeriji Idealni grad u sklopu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad može se pogledati samostalna izložba mlade akademske umjetnice Andree Cihlar pod nazivom Umjetnost življenja”. Izložba predstavlja jedinstven spoj poezije i slikarstva kroz koji autorica izražava vlastite emocije. Slike su izvedene u kombiniranoj tehnici i likovno nadopunjuju apstraktno utjelovljenu misao. Naime, Andrea Cihlar u ciklusu radova “Umjetnost življenja” odabire medij pisane riječi i slikarstva kako bi izrazila vlastite emocije, stanja i razmišljanja, njihove kontinuirane izmjene i oscilacije do kojih neminovno dolazi unutar različitih životnih situacija.

Andrea Cihlar rođena je 1990. godine u Zagrebu gdje završava Školu primijenjene umjetnosti i dizajna na smjeru za dizajn metala. Njezin nastavak obrazovanja odvijao se na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na slikarskom odsjeku pod mentorstvom prof. Ksenije Turčić. Tijekom studija, u sklopu programa razmjene studenata, zimski semestar provela je na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu. 2017. godine stječe titulu magistre slikarstva te dodatno upisuje i magisterij kiparstva koji uspješno završava 2018. godine pod mentorstvom prof. Dalibora Stošića. Do sada je sudjelovala u mnogim grupnim žiriranim izložbama te domaćim i međunarodnim radionicama i projektima. Članica je HDLU-a Zagreb.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon