IZJAVA ZA MEDIJE PREDSTAVNIKA UDRUGE VJEROVNIKA BIVŠIH RADNIKA I MALIH DIONIČARA JADRAN DD CRIKVENICA

Tekst: Mario Vukelić dipl. ing.

Foto: www.crikva.hr

Poštovani , šaljem Vam u privitku IZJAVU ZA MEDIJE PREDSTAVNIKA UDRUGE VJEROVNIKA BIVŠIH RADNIKA I MALIH DIONIČARA JADRAN DD CRIKVENICA (UVBRIMD  JADRAN) OD 1. kolovoza 2021. U VEZI ODLUKA REDOVNE GLAVNE SKUPŠTINE JADRAN D.D. 30. srpnja 2021. GODINE U HOTELU  OMORIKA.

Zadovoljni  smo odgovorima Uprave društva  na redovnoj  glavnoj Skupštini Jadran d.d. o izradi novog Strateškog poslovnog plana razvoja Jadran d.d. 2021. – 2029.  do kraja 2021., koji predviđa značajna sredstva u podizanje nivoa Hotela Jadrana d.d. na viši nivo kvalitete s 4* i 5*.

I.  UVBRIMD JADRAN je zadovoljan odgovorima Uprave društva na redovnoj glavnoj Skupštini Jadran d.d. 30. srpnja 2021. da će se izraditi novi  Strateški poslovni plan razvoja Jadran d.d. 2021. – 2029. (SPP),  do kraja  godine i da neće doći do prodaje  Hotela International i Hotela Kaštel, odnosno izjavom Uprave društva da će održati  javnu prezentaciju novog  SPP cijeloj investicijskoj zainteresiranoj javnosti, Gradskom vijeću grada Crikvenice, dioničarima društva i medijima do kraja 2021. Prema informacijama iz pismenog odgovora  Uprave društva 29.7.2021. ostvarenje Strateškog plana razvoja Jadran d.d. 2021. – 2029. i  planirana dinamika ostvarivanja investicija u društvu,  ovisi i o višegodišnjim neriješenim imovinsko pravnim odnosima na pojedinim lokalitetima tvrtke, te očekujemo kvalitetnu suradnju društva s resornim ministarstvima Vlade RH, PGŽ, Gradom Crikvenicom u cilju što bržem ostvarivanju izgradnje novih Hotela Jadrana d.d. s 4* i 5*.

II.  U razgovoru UVBRIMD JADRAN s predstavnikom većinskog vlasnika Jadrana d.d, predsjednik OMF PBZ CO (60% vlasništva društva) dr. Dubravko Štimac nakon održavanja redovne glavne Skupštine Jadran d.d., naglašena su dva bitna momenta, prvo da većinski vlasnici ne očekuje skori dolazak strateškog partnera Jadrana d.d. u kapital društva, i drugo da kao predstavnik većinskog vlasnika garantira, u slučaju nekih financijskih problema društva zbog Covid pandemije, većinski vlasnici OMF mogu izvršiti dodatnu dokapitalizaciju Jadran d.d. što će omogućiti normalno poslovanje društva do završetka pandemije.

III.  UVBRIMD  JADRAN smatra da je zdravstveni turizam jedan od najvažnijih  brendova Crikveničko-vinodolske rivijere i Kvarnera, i potencijalna komparativna prednost budućeg poslovanja Jadrana d.d. u okolnostima  ugroženog turističkog sektora tijekom krize COVID-19. Prema istraživanjima najveće konzultantske tvrtke McKinsey globalni turizam jedan je od najugroženijih sektora tijekom krize COVID-19.,  različite zemlje trebale bi se pripremiti za vlastite modele oporavka i  inovirati svoje turističke sektore novim uslugama koji su  ključni je za zaokret u turizmu. Podržavamo realizaciju najavljene suradnje Jadrana d.d. s poznatom Poliklinikom Terme Selce u Hotelu Katarina u Selcu 2022., odnosno eventualne suradnje s Thalassotherapijom Crikvenica, što je šansa za povećanja  popunjenosti Hotela Katarina Selce i nekoliko ostalih hotela društva, te brandiranje destinacije Crikvenica kroz cijelogodišnji zdravstveni/welless turizam.

IV.  UVBRIMD JADRAN podržavaju planove Uprave društva u vezi bolje iskorištenosti smještajnih kapaciteta društva kroz razvoj zdravstvenog, wellness, sportskog i kongresnog u objektima Jadrana d.d., odnosno u tu svrhu treba podići sve hotele Jadrana d.d. na viši nivo s 4* i 5* s kvalitetnim sadržajima zanimljivim za hotelske goste i izvan glavne turističke sezone (vanjski i unutrašnji bazeni, više wellness/spa sadržaja u hotelima, kongresne dvorane, itd.), dobivanje koncesija na  plažama ispred Hotela Jadrana d.d, jer su novi interesantni inovatovni sadržaji u hotelima Jadran d.d. nužni uvjet poslovanja hotela društva u predsezoni i posezoni, što bi moglo dovesti s vremenom do cijelogodišnjeg poslovanja hotela Jadrana d.d. s 4* i 5*.

V.  Mala dioničarka i članica UVBRIMD JADRAN, gradska vijećnica Sonja Polonijo, zatražila je redovnoj glavnoj Skupštini Jadran d.d. od Uprave Društva da komunikacija i suradnja gradskih (i županijskih) institucija i najvažnije, crikvenička turistička tvrtka Jadran d.d. treba postati otvorenija i transparentnija, jer je to preduvjet skladnog razvoja cijele destinacije grada Crikvenica. Građani Crikvenice od Jadrana d.d. očekuju društveno odgovorno poslovanje, uvažavanje stručnosti domicilnih radnika i zaštitu vrednota prirodnog okoliša.

S poštovanjem,

Predsjednik UVBRIMD  JADRAN – Mario Vukelić dipl. ing.

U Crikvenici 1. 8. 2021.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon