IMENOVANJE GLAVNOG VATROGASNOG ZAPOVJEDNIKA RH

Tekst: D. Sremiš

Foto: HVZ

Dan nakon odluke Vlade RH od 21. veljače 2019. kojom je Slavko Tucaković imenovan za glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske, tim povodom je u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) održana konferencija za medije.

U uvodnom obraćanju je predsjednik HVZ-a Ante Sanader predstavio novi djelokrug rada kojeg provodi Hrvatska vatrogasna zajednica od početka ove godine, preuzevši poslove vatrogastva iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje koja je prestala s radom i dodao kako je napokon glavni vatrogasni zapovjednik postavljen u HVZ-u te da je vatrogasno zapovjedništvo sada pod jednom vertikalom.

O pripremama za protupožarnu sezonu govorio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković kazavši kako je HVZ, kao nositelj Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2019. godini. Naveo je da se kroz nekoliko dana očekuje potpisivanje Sporazuma između HVZ-a i Ministarstva unutarnjih poslova oko preuzimanja poslova vatrogastva kao i da se intenzivno radi na donošenju novog Zakona o vatrogastvu budući vatrogastvo u Hrvatskoj ima preko 150 godina dugu tradiciju i važan je segment u društvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon