HRVATSKI POLITIČKI HORROR: REFERENT ONO I DSZ OBILJEŽIO DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE TOTALITARIZAMA

Tekst: K. V. K./Panopticum

Foto: Vlada RH

Današnji dan, 23. kolovoza 2022., Europski je parlament proglasio Danom sjećanja na žrtve svih totalitarizama. Međutim, drskost današnjih totalitarnih nasljednika pokazali su danas predstavnici hrvatske vlade. Na primjer, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović; osoba koja zbog svojih repova iz komunističkog vremena nikada u uvjetima stvarne demokracije ne bi mogla obnašati nijednu javnu dužnost – a upravo zbog tih repova on danas i jest ministar unutarnjih poslova, kako bi korupcionaške strukture kroz njega imale zaštitu pri svojim zlouporabama.

Božinović je, naime, danas, među ostalim, položio vijenac kod spomenika narodnim herojima. Među tim narodnim herojima pokopan je i Milutin Baltić. Milutin Baltić bio je predsjednik predsjedništva komunističke Hrvatske u vremenu kada je likvidiran Stjepan Đureković u Münchenu, te je u potpunosti jasno da je bio jedan od nalogodavaca te likvidacije. Polagati vijenac u ime hrvatske vlade na grob komunističkog moćnika jest neviđena sramota i skandal.

Nadalje, na Golom otoku, je, pak, u ime vlade vijenac položio potpredsjednik Oleg Butković. Oleg Butković je proglasio Vanju Špiljka, sina komunističkog moćnika Mike Špiljka, dobrim investitorom. Kao što znamo, Vanja Špiljak je od suda u Münchenu označen razlogom zašto je likvidiran hrvatski emigrant Stjepan Đureković.

Vanja Špiljak simbolizira tamu u kojoj hrvatska danas živi. Odakle novci Vanji Špiljku? Kako je sin komunističkog moćnika stekao takvo bogatstvo? Na pitanje – odakle bogatstvo komunističkim moćnicima, kao i na pitanje zbog čega dan danas te strukture imaju potpunu društvenu dominaciju, hrvatska javnost ne dobiva odgovore, o tim moćnicima ne smije saznati istinu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon