HOĆE LI KALINIĆ DOĆI GLAVE SOROŠEVCA TOMAŠEVIĆA

Tekst: R. F.

Foto: J. F.

Svakim danom nova zagrebačka vlast pada sve dublje i dublje u očima građana Zagreba. Što svojim neznanjem, što svojom bahatošću, što svojim neciviliziranim ponašanjem, gazeći pritom sve protokole građanskog društva.

U takvim okolnostima u Zagrebu se počeo formirati svojevrsni pokret otpora s izvjesnom dozom građanske hrabrosti koji, ne nužno, komunicira više u širinu političkog spektra registriranih stranaka i političkih opcija koje trenutno ne sudjeluju u lokalnoj vlasti plaforme Možemo! i njenih satelita.

U tom nagovještaju mogućeg novog preslagivanja političke scene u hrvatskoj metropoli polako ali sigurno se nasuprot nesposobnom Tomaševiću počinje profilirati Pavle Kalinić, politolog i prvi antiterorista blizak lijevoj političkoj opciji ali s istovremenom snažnom podrškom u intelektualnim i svim ostalim progresivnim snagama Republike Hrvatske, uključujući i one s desnog centra.

Moglo bi se to zaključiti iz Kalinićevih sve češćih medijskih istupa u kojima mu politički nedorasli Tomašević sve učestalije svojim nebuloznim izjavama, ali i nesuvislim potezima koje svakodnevno povlaći, dolazi samoinicijativno na medijski bekend, odnsno forhend kojim ga Kalinić u javnosti sve uvjerljivije zakucava.

Jedan od posljednjih medijskih istupa Pavla Kalinića uglazbljen je upravo u tom tonu, gdje je, sada je to sasvim izvjesno, budući nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba, za Tomislava Tomaševića rekao da je njegov najbolji potez “to što ima dva para tenisica”. Cijeli postnovogodišnji intervju s Kalinićem dostupan je internetskoj poveznici Večernjeg lista.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon