DUBRAVKA UGREŠIĆ DOBITNICA NAGRADE VILENICA

Hrvatska književnica Dubravka Ugrešić dobitnica je ovogodišnje međunarodne književne nagrade Vilenica koju svake godine dodjeljuje Društvo slovenskih književnika, objavljeno je u srijedu, 25.5.2016. u Ljubljani. Nagrada se od 1986. godine dodjeljuje piscima i esejistima iz srednje i istočne Europe. Prvi dobitnik Vilenice bio je Fulvio Tomizza, a od autora iz Hrvatske do sada su je dobivali Slavko Mihalić i Mirko Kovač.

Slovenija, Ljubljana, 20.06.2011 - Dubravka UGRESSICC, hrvasska pisateljica in literarna teoreticcarka. Foto: Leon VIDIC/DELO

Tekst: Panopticum

Foto: www.delo.si

Hrvatska književnica Dubravka Ugrešić dobitnica je ovogodišnje međunarodne književne nagrade Vilenica koju svake godine dodjeljuje Društvo slovenskih književnika, objavljeno je u srijedu, 25.5.2016. u Ljubljani.

Nagrada se od 1986. godine dodjeljuje piscima i esejistima iz srednje i istočne Europe. Prvi dobitnik Vilenice bio je Fulvio Tomizza, a od autora iz Hrvatske do sada su je dobivali Slavko Mihalić i Mirko Kovač.

Autorski opus Dubravke Ugrešić prelazi nacionalne kulturne okvire, a njen rad karakteriziraju literarna i osobna beskompromisnost, te odbijanje svake manipulacije i nekritičkog prihvaćanja ustaljenih obrazaca, naveo je žiri u obrazloženju nagrade. Na slovenski jezik dosad je preveden njen roman Forsiranje romana reke 1992. godine, te knjiga eseja Kultura laži. Nagrada će joj biti uručena tijekom predstojećeg 31. po redu međunarodnog literarnog festivala Vilenica.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon