DRŽAVA IZRAEL USKRATILA VIZE OSOBLJU UN

Tekst: Panopticum

Foto: Jewish News Syndicate

Prema pisanju izraelskih medija, ministar vanjskih poslova Države Izrael, Eli Cohen optužio je UN za “licemjerje” dok se njegova zemlja suočava s kritikama zbog svoje ratne epizode u Gazi. Naime, Eli Cohen je objavio kako Izrael neće obnoviti vizu članu osoblja Ujedinjenih naroda u zemlji i također će odbiti zahtjev za vizu drugog zaposlenika UN-a jer zemlja još jednom izražava svoje nezadovoljstvo međunarodnim tijelom za ljudska prava koje je kritiziralo izraelsko ciljanje civila i bolnica tokom rata u Gazi. Cohen je opisao ponašanje UN-a kao “sramotu” otkad je rat izbio 7. listopada 2023. nakon što je Hamas izveo smrtonosne napade unutar Izraela, u kojima je ubijeno oko 1200 ljudi.

Podsjetimo, UN je kritizirao Hamas zbog napada 7. listopada 2023. i više puta je pozvao na oslobađanje zarobljenika koje je ta skupina otela. Osim toga, dužnosnici UN-a kritizirali su i izraelsko granatiranje stambenih područja, škola i bolnica i njegovo ograničavanje isporuka humanitarne pomoći tokom opsade nametnute Gazi nakon napada 7. listopada 2023. Više od 100 novinara, oko 270 medicinskog osoblja i najmanje 134 osoblja UN-a ubijeno je u izraelskim napadima. Generalni tajnik UN-a Antonio Guterres više je puta pozivao na prekid vatre i osuđivao strašnu humanitarnu krizu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon