DAN OTVORENIH VINSKIH PODRUMA U ISTRI

Tekst: A. Radoš

Foto: I. Bošnjak

Još jedan vrhunski vinski event očekuje sve ljubitelje istarskih vina. Nakon vrlo uspješne 30. Vinistre, u nedjelju, 26. svibnja 2024. Istra će ponovno otvoriti vrata svojih podruma. Na 24. izdanju ovog atraktivnog događaja poznatog kao Dan otvorenih podruma, sudjeluje više od 50 vinarija i nekoliko destilerija iz svih dijelova poluotoka.

Ovaj vinski projekt vrijedi više od 100 tisuća eura, traje deset godina, a udruga Vinistra realizira ga u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam u Poreču i Agronomskim fakultetom u Zagrebu.

Od ove godine stiže i jedna novost. Sudjelovanje se naplaćuje, ulaznice su deset eura, mogu se kupiti na web stranici Vinistre i tako sudjelovati u povijesnoj sadnji vinograda klonske selekcije terana na vrhunskoj mikrolokaciji.

Organizatouri pojašnjavaju kako će nakon kupnje ulaznice za Dan otvorenih podruma na mail stići potvrda s QR kodom. S njim ćete na jednom od sedam punktova (vinarija) preuzeti narukvicu koja vam omogućuje ulaz u omiljene vinarije. Ulaznica uključuje degustaciju tri vina po vinariji, a broj vinarija nije ograničen. No, ne smijete zaboraviti rezervirati termin u odabranim podrumima, također putem e-maila.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon