ČITAJ I KUHAJ – PREPORUKA ZA LJUBITELJE KNJIGE U VRIJEME BLAGDANA: “MOŽE I BEZ KAVIJARA”

Tekst: Ines Hrain Ludošan

Foto: Biblioteka Hit

„Može i bez kavijara“, odličan špijunski roman J. M Simmela idealan je za čitanje u ove božićne dane.  Roman ima dva dijela pa možemo uživati u njemu tijekom cijelih blagdana i iskušati poneki od ponuđenih recepata.

Uglađen i smion tajni agent Thomas Lieven veliki je zaljubljenik u vrhunske recepte. Svaku  opasnu avanturu u kojoj se nađe on začini odličnim jelom koje priprema sam, a nama čitateljima usput daje i detaljan recept za svoju majstoriju. Već na samom početku uvodi nas u pripremu salate, jer „pravilno prirediti salatu danas je već gotovo zaboravljeno umijeće“. Kasnije, tijekom svojih pustolovina,  često će poslovne  partnere smekšati i pridobiti svojim menijem.

U svom špijunskom i prevarantskom poslu služi se različitim imenima i putovnicama, on djeluje i na istoku i na zapadu, „otima bogatašima u vrijeme nacističke okupacija, hijenama privredne reforme i novim bogatašima privrednog čuda“. Za njega ne postoji željezna zavjesa i vlasti jedne i druge strane strepe pred njim.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon