BIG GAME FISHING JEZERA 2020.

Tekst: R. F.

Foto: K. T.

Ovogodišnje, 22. po redu međunarodno ribolovno natjecanje “Big Game Fishing 2020.” održat će se od 23. do 26. rujna 2020. u Jezerima na otoku Murteru u organizaciji ŠRD Punta Rata. Zasad organizatori natjecanja, Športsko – ribolovno društvo «Punta Rata» ne planira odgodu međunarodnog natjecanja lova na veliku plavu ribu zbog pandemije koronavirusa, već će eventualnu naknadnu odluku donijeti praćenjem epidemiološke situacije u Hrvatskoj, a i šire.

ŠRD Punta Rata iz ribarskog mjesta Jezera osnovano je 1996. godine i značajan je kreator športskog ribolova na moru Republike Hrvatske. Naime, Big Game Fishing u Jezerima zasigurno spada u poseban vid turističke ponude Republike Hrvatske.

Da podsjetimo, Big game je ribolov u kojem se hvataju poveće ribe, najčešće plave tune ili sabljarke. Spomenuti vid ribolova odvija se s većeg broda na otvorenom moru i to na način da se panula ili hrani riba za ulov svježom srdelom ili nekom drugom plavom ribom a konačni rezultati ulova ovise o cijeloj sportsko – ribolovnoj ekipi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon