BIA IZBUŠILA SOA – SRBIJA TAJNO U HRVATSKOJ VRŠI REGRUTACIJU DRŽAVLJANA RH ZA RAT NA KOSOVU?

Tekst: Panopticum

Foto:  Profilmedia

Posljednjih tjedana ove kalendarske godine dok ravnatelj SOA-e Daniel Markić bezbrižno posjećuje Kraljevinu Bahrein nedaleko Qatara povodom Arapske međunarodne konferencije o kibernetičkoj sigurnosti s jedne strane a u Hrvatskoj ne prestaju prepirke oko omogućavanja obuke Ukrajinskih vojnika s druge strane, Republika Srbija mobilizira hrvatske građane srpske nacionalnosti na području Vukovarske i Osječke županije pripremajući se za rat na Kosovu. Navedeni nesvakidašnji zaključak dostupan je iz izjave nekadašnjeg pripadnika MUP-a Nikole Kajkića objavljen na društvenim mrežama u nedjelju, 18. prosinca 2022. godine.

Naime, kako navodi Kajkić, a zvuči gotovo nestvarno, da strana država penetrira u sigurnosni sustav Republike Hrvatske. Nikola Kajkić to potkrepljuje konkretnim događajem koji se zbio 7. studenog 2022. godine kada je hrvatski policajac srpske nacionalnosti Milan Čujo, inače hrvatski i srpski državljanin, kao policajac zaposlen u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj, pozvan pisanim pozivom Ministartsva obrane Srbije i njihove obavještajne službe BIA na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu BOŠKO PAVKOLJEVIĆ-PINKI u Sremskoj Mitrovici u Srbiju.

Prema Kajkićevim saznanjima na regrutaciju u Republiku Srbiju pozvano je još najmanje 15 hrvatski policajaca srpske nacionalnosti te oko 188 civilnih osoba sa područja dvije najistošnije hrvatske županije. Osim u Sremsku Mitrovicu, mobilizirane osobe dobivale su poziv na javljanje u “kasarnu Arčibald Rajs” u Novi Sad.

Nadalje, Kajkić navodi kako je Srpski konzulat u Vukovaru u dogovoru sa BIA sve građane srpske nacionalnosti iz ove dvije županije u Hrvatskoj, a koji su mobilizirani, naknadno pozvao u konzulat radi konzultacija na okolnosti saznanja za mobilizaciju od hrvatskih službi zbog mogućih problema u kršenju Zakona. Razlog takvih nebuloznih aktivnosti srpskog konzulata u Vukovaru u državi koja je upravo dobila ulaznicu za Schengen, a prema navodima Nikole Kajkića, jest zataškavanje spomenutog skandala kojim se zadire u suverenitet RH od strane Srbije, od strane Plenkovićevog HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera iz Pupovčevog SDSS-a.

Slučajno ili ne, zasad niti jedan hrvatski medij nije spomenuo ovaj nesvakidašnji skandal iako su im novinski stupci svakodnevno bili puni šovinističkih i primitivnih izjava Šešeljevog najboljeg učenika s temom hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Qataru, a koje su oni izdašno i neumorno prenosili hrvatskoj javnosti.

Ovim najnovijim primjerom nameće se zaključak da Hrvatska ponavlja greške iz prošlosti kada je već jednom propustila sankcionirati Šešeljevog četničkog izaslanika na području grada Gline tijekom Domovinskog rata. Tko zna, možda još nije kasno…

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon