ŠEŠELJEV I VUČIĆEV PROVOKATOR POSTAVLJEN NA ČELO SRBIJANSKE TAJNE SLUŽBE

Tekst: Panopticum

Foto: Tanjug

Kako javljaju srpski mediji, Aleksandar Vulin koji je široj javnosti poznat po verbalnim obračunima s Hrvatskom, u četvrtak, 1. prosinca 2022. je na sjednici vlade Srbije imenovan za direktora BIA-e. Imenovanje Vulina na čelo tajne službe Srbije nije posebno  iznenađenje. Naime, već se ranije govorilo, nakon što ga Vučić nije postavio za ministra u novoj vladi, da će doći na čelo BIA-e.

Prije nego što je došao na funkciju direktora BIA, Šešeljev i Vučićev provokator Vulin je bio ministar policije, zatim ministar obrane, a prije toga bio je na čelu resora za rad i socijalnu politiku. Vulin je također bio i na funkciji direktora Ureda za Kosovo.

Iako Zakon o Sigurnosno informativnoj agenciji Republike Srbije ne dozvoljava da u BIA budu angažirane stranačke osobe, to nije spriječilo Vučića da na čelnu poziciju te službe postavi Vulina, koji je istovremeno i predsjednik Pokreta socijalista. Prethodno je funkciju šefa BIA-e obavljao Bratislav Gašić, visoki dužnosnik Vučićeve Srpske napredne stranke.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon