ADMIRAL ROB BAUER POZVAO ZAPAD DA SE PRIPREMI ZA RAT

Tekst: Panopticum/Reuters

Foto: Ured predsjednika RH

Prema pisanju EU medija, predsjedavajući vojnim odborom NATO-a admiral Rob Bauer pozvao je u srijedu, 17. siječnja 2023. javni i privatni sektor na Zapadu da se pripremi na razdoblje u kojem se bilo što može dogoditi u svakom trenutku, uključujući i rat. “Potrebna nam je ratna transformacija NATO-a”, rekao je nizozemski admiral na otvaranju dvodnevnog sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu.

Naglasio je kako su vlade i tvrtke iz tog saveza ranije živjele u dobu u kojem je svega bilo u izobilju, sve je bilo predvidljivo i moglo se kontrolirati. Članice NATO-a se od ruske invazije 2022. moraju prilagoditi na “eru u kojoj se bilo što može dogoditi u bilo kojem trenutku, eru u kojoj moramo očekivati neočekivano, u kojoj se moramo usredotočiti na učinkovitost kako bismo doista bili učinkoviti”, napomenuo je u svojoj izjavi admiral Bauer.

Admiral je govorio u trenutku dok se vojna pomoć Ukrajini iz SAD-a i Europske unije ili blokira ili ju usporavaju politički sporovi. Obećao je da će se pomoć NATO-a Ukrajini sigurno nastaviti.

“Ukrajina će imati našu podršku svakog narednog dana, jer će rezultati ovog rata odlučiti sudbinu svijeta”, rekao je. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je upozorio Zapad da ne oklijeva u pomoći Kijevu jer bi to moglo godinama produžiti rat.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon