PAPA FRANJO IMENOVAO NOVOG ZAPOVJEDNIKA VATIKANSKE STRAŽE

Tekst: B. D. / I. H.

Foto: www.vaticannews.va

Papa Franjo je u utorak, 15. listopada 2019. po hitnom postupku imenovao novog zapovjednika Vatikanske straže i ravnatelja Odjela sigurnosnih službi i civilne zaštite vatikanske države, 45-godišnjeg Gianlucu Gauzzi Broccolettija umjesto Domenica Gianija, bivšeg zapovjednika koji je dao ostavku na tu dužnost.

Gianluca Gauzzi Broccoletti je u Vatikanskoj žandarmeriji od 1995. godine, a od 2018. bio je zamjenik zapovjednika. Pratio je Papu na više apostolskih putovanja širom svijeta. Od 1999. godine bio je odgovoran za projektiranje i razvoj mrežne i sigurnosne infrastrukture Države Grada Vatikana, te za cyber sigurnost. U „Operativni centar za sigurnost“ Vatikana premješten je 2010. godine gdje je postupno napredovao u odgovarajućim vještinama, sve dok nije postao voditelj toga centra, 2017. godine, a potom zamjenik ravnatelja i zapovjednika 2018. godine. Tijekom svojega rada uspostavio je odnose povjerenja s više posebnih tajništva Svetoga Oca, gdje je bila potrebna sposobnost i stručnost za zahtjevne i povjerljive crkvene istrage.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon