15. BARANJSKI PAPRIKAFEST

Tekst: A. H.

Foto: B. I.

U Lugu u Baranji se za vikend, u subotu i nedjelju 5. i 6. listopada 2024.  održava 15. Paprikafest – najveća sajamska ponuda začinske crvene paprike te sajam drugih lokalnih proizvoda s velikom gastronomskom ponudom i bogatim kulturno – zabavnim programom.

Prema programu već od 10 sati u subotu, 5. listopada 2024. zaprimat će se uzorci za ocjenjivanje najbolje začinske paprike. I dok će stručni sud birati najbolju, u Lugu je pripremljen bogat program za sve posjetitelje. Prilika je to upoznati se sa načinom života u malom baranjskom mjestu, naučiti nizati paprike u vijence, zaviriti u dvorišta i ambare te upoznati tradiciju i kulturu Baranjaca.

Posjetitelji će imati priliku osim u tradicionalnoj glazbi i plesu, uživati i u baranjskoj kuhinji gdje se posebna pažnja pridaje upravo začinskoj paprici. A ukoliko vam se svidi gastro ponuda, možete taj dio Baranje ponijeti i kući, jer će baranjske domaćice, kao i do sada, nuditi papriku, zimnicu, džemove, ajvare i druge domaće proizvode pripravljene od plodova s baranjskih polja, i to na tradicionalan način.

Osim toga, na ovogodišnjem Paprikafestu svi posjetitelji mogu se okušati i u kuhanju fiša, tradicionalnog baranjskoj ribljeg jela te u natjecanju u jedenju ljute paprike.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon